Wanneer je kiest voor coaching van SBI Formaat heb je een ruime keuze in coachingsmethoden. Zo is er altijd een methode die goed bij jou past. Wij hebben de methoden onderverdeeld in 3 drie pijlers: reflectief, actief en provocatief. Klik hieronder voor meer informatie!

Welke methode past bij jou?

Reflectief

Je gaat een 1-op-1 gesprek aan waarin de coach je een spiegel voorhoudt. Gedurende het gesprek word je aan het denken gezet en zo ontwikkel je inzichten in het eigen doen en laten. Op die manier leer je waar er ruimte is om te groeien en welke competenties versterkt kunnen worden.

Actief

Door actief bezig te zijn worden word je geprikkeld om uit jouw comfortzone te komen. Denk hierbij aan activiteiten als wandelen, koken of hardlopen. Actieve coaching biedt een waardevolle afwisseling tussen gesprekken en lichamelijke inspanning, waarbij er ook ruimte is voor plezier en ontspanning.

Provocatief

Provocatieve coaching is voor mensen die graag uitgedaagd en verrast willen worden. Door hier en daar te overdrijven (denk aan zeer kritische vragen of overdreven complimenten) ontstaan nieuwe perspectieven. Die nieuwe perspectieven bieden op hun beurt weer ontwikkelmogelijkheden.


Navigeer het stappenplan
​