gratis jaarabonnement zeggenschap magazine SBI Formaat Arbeidsverhoudingen

Zeggenschap 

Het enige tijdschrift in Nederland dat zich specifiek op  het thema arbeidsverhoudingen richt. Ideaal voor ondernemingsraden die hun taak goed willen uitvoeren, want het is ook belangrijk te weten welke ontwikkelingen er gaande zijn die invloed hebben op bedrijven en instellingen.

Onderstaande vragen spelen vast ook bij u in de organisatie een belangrijke rol!

  • Komen er meer flexkrachten?
  • Wat gebeurt er in het CAO-overleg?
  • Hoe bedreigend is robotisering?
  • Welke koers varen de vakbonden?
  • Wat gebeurt er met het ontslagrecht?

Oftewel, wat speelt er zich af op het brede terrein van de arbeidsverhoudingen? In 4 nummers per jaar discussieert en informeert Zeggenschap over al deze ontwikkelingen. De bijdragen worden geschreven door specialisten die hun sporen in de praktijk hebben verdiend. 

Zeggenschap is een belangrijke informatiebron voor OR-leden om medezeggenschap nog beter vorm en inhoud te geven. Onze collega's hebben al verschillende artikelen geschreven voor het magazine, zoals:

Magazine Zeggenschap_Medezeggenschap is geen afdeling

Medezeggenschap is geen afdeling

Maart 2018

De OR bestaat nu bijna zeventig jaar. In die tijd zijn de arbeidsverhoudingen drastisch veranderd, en dat zullen ze blijven doen. De OR moet blijven meebewegen. Want volgens directeur Jaap Jongejan van SBI Formaat is participatie tegenwoordig veel meer dan alleen medezeggenschap. Lees het volledige artikel >

Vernieuwing is maatwerk

Juni 2018

Veel ondernemingsraden zijn bezig om medezeggenschap anders vorm te geven. Kern is dat de medewerkers meer participeren, waardoor de OR een andere rol krijgt. Trainers/adviseurs Camiel Schols en Coby Franken van SBI Formaat onderscheiden vier hoofdtrends. Lees het volledige artikel >

Bekijk hier de actievoorwaarden voor een gratis jaarabonnement Zeggenschap.