Financieel beleid ondernemingsraad

Financieel beleid in organisaties heeft een eigen taal en boekhoudkundige regels. Daardoor zijn cijfers voor veel OR-leden niet gemakkelijk te doorgronden. Dit kan een drempel zijn om er mee aan de slag te gaan. En dat is jammer, omdat inzicht in financieel beleid van belang is voor het uitoefenen van invloed. 

Daarom het boek Financieel beleid: wat en hoe voor de OR. Dit boek maakt u wegwijs in het financieel jargon. Basisprincipes worden uitgelegd. Het boek kan zonder voorkennis van financieel beleid worden gelezen. Naast inzicht biedt het boek een aanpak voor het beoordelen van financieel beleid en in het boek zijn tal van aanknopingspunten te vinden voor hoe een OR invloed kan uitoefenen. 

Het boek is bedoeld als een gids die een OR ter hand kan nemen bij financiële onderwerpen. Voor de verschillende financiële stukken die een OR krijgt voorgelegd, biedt het beoordelingskaders en checklists. En er is aandacht voor hoe met behulp van kengetallen een beoordeling kan worden gemaakt van de financiële gezondheid van een organisatie. 

Dit boek kost €15 inclusief btw en verzendkosten binnen Nederland. Bestellen kan door een e-mail te sturen naar marketing@sbiformaat.nl.

SBI Formaat heeft boeken over verschillende thema's uitgebracht. Bekijk en bestel ze hier!