Morgen

Ik wil blijven bijdragen, oefenen en leren omgevingen te creëren waarin individuen zich aangemoedigd voelen om te doen wat hen te doen staat. Waarin een ieder meer zicht krijgt op zijn eigen unieke bijdrage en zijn/haar meerwaarde voor de groep. Ik wil een nog betere vakvrouw worden.

Vandaag

Ik houd van alle verschillende rollen die dit vak van mij vraagt:
De docent die een hoorcollege geeft over de WOR, die theorie uitlegt over communicatie met de achterban, die uitlegt hoe de Strategische Analyse Methode of het BOB-model werkt.
De motivator die nieuwe energie en OR-zin aanwakkert.
De trainer die deze theorie verwerkt tot opdrachten zodat de informatie verwerkt en ervaren kan worden.
De dominee die soms hardop kan dromen over hoe we het liefste willen dat de arbeidsverhoudingen op onze werkvloer zijn.
De coach die mensen aanspoort en bevestigt of een spiegel voorhoudt als dat gevraagd wordt.
De acteur, omdat een korte scene soms meer zegt dan 1000 woorden en we het ook leuk willen hebben met elkaar.
De adviseur die graag put uit haar eigen kennis & kunde en vertelt hoe zij het zou doen als ze in jullie schoenen zou staan!

Mijn podia zijn vooral ondernemingsraden in de zakelijke dienstverlening. Van vijf OR-leden in een oer-Hollands bedrijf tot groepen met 17 leden van een internationaal concern waar de voertaal Engels is.

"If you want to go fast, travel alone.
If you want to go far, travel together!"
Afrikaans gezegde

Gisteren

Opgroeien in Ghana, als ballerina op het podium willen staan, de wereld willen verbeteren, nieuwsgierig zijn naar wat mensen drijft en altijd op zoek naar momenten van echt contact.

Mijn opleidingen en bijscholingen zijn dan geen verrassing:
Van agrarische Ontwikkelingssociologie aan de Landbouw Universiteit Wageningen tot Train de Outdoor trainer. Van actualiteitencolleges bij Sprengers Advocaten tot Geweldloze Communicatie bij Authenta. Van het activeren van plaatselijke Amnesty International (AI) groepen tot fondsen werven bij het Ronald McDonald Kinderfonds. Van teambuildingstrainingen aan boord van traditionele Zeilschepen tot landenspecialist op de afdeling Vluchtelingen bij AI Nederland. Van matroos aan dek tot geregistreerd MZ opleider!